Gradovi

Elizabeta II proslaviće 90. rođendan uličnom zabavom

LONDON – Britanska kraljica Elizabeta II proslaviće 90. rođendan uličnom zabavom za 10.000 ljudi 12. juna u Londonu, najavio je danas njen najstariji unuk, Piter Filips.

Sin princeze Ane, koji je organizator ove proslave pod nazivom „Ručak pokrovitelja“, kazao je da će ova manifestacija, za koju će se karte prodavati po ceni od 150 funti (200 evra), biti održana u „karnevalskoj atmosferi“ izvan Bakingemske palate.

Kako prenosi AFP, 9.000 karata biće prodato dobrotvornim i drugim organizacijama čiji je kraljica pokrovitelj, dok će za ostalih 1.000 u februaru biti organizovana lutrija na kojoj će moći da učestvuju svi koji to žele.

Ručku, koji će 12. juna biti upriličen duž Mola, kilometar duge londonske ulice koja povezuje Bakingemsku palatu sa Trafalgar skverom, prisustvovaće kraljica i njen suprug princ Filip, kao i njeni unuci, prinčevi Vilijam i Hari.

„Bolje bi bilo da valja“, piše danas „Tajms“, reagujući na visoku cenu karata za ovu kraljevsku zabavu. List citira jednog stručnjaka za odnose s javnošću koji kaže da bi besplatna zakuska bila daleko bolji izbor.

„Dejli miror“, pak, predviđa da će kraljičina rođendanska žurka biti oštro kritikovana zbog visoke cene karata koju mnogi ne mogu da plate.

Rođena 21. aprila 1926, kraljica Elizabeta II obično slavi rođendan u dva navrata, privatno na sam dan rođendana i na zvaničnoj ceremoniji jedne subote u junu.

Gareth Fuller / PA via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh