Gradovi

ENECO podržao 490 preduzetnika u Srbiji

JAGODINA – Posredstvom Nevladine organizacije ENECO, kroz program „Pokreni se za posao“, 490 preduzetnika u Srbiji, za šest godina, dobilo je podršku u opremi za razvoj poslovne ideje, izjavio je danas u Jagodini menadžer programa Aleksandar Ilić.

Konkurs za ovaj program za ovu godinu otvoren je do 29.februara, na kome se dodeljuje bespovratni iznos od 240.000 dinara u opremi da bi se posao pokreuo, ili unapredio postojeći, a lice koje dobija pomoć dužno je da investira i svojih 20 odsto sredstva, precizirao je Ilić u izjavi novinarima.

Pored opreme, besplatna je obuka za proizvodnju, za marketing, prodaju, dodao je Ilić.

Program je prve tri godine bio samo za teritoriju grada Niša i tamo su podržana 163 biznismena, a nakon tago je raspisan nacionalni konkurs i svake godine se dodeljuje stotinu donacija, napomenuo je Ilić.

Sredstva se dodeljuju za oblast proizvodnje, zanatstva, za poljoprivredu, usluge.

U centralnoj Srbiji od 35 preduzetnika koji su dobili sredstva, za proizvdnu deletnost se odlučilo 24, a ostali za poljoprivredu i usluge, rekao je Ilić i napomenuo da „svi mali biznismeni koji su dobili podršku uspešno rade“.

Program je namenjen razvoju preduzetništva, pre svega mladima, ženama, samohranim roditeljima i socijalno ugroženima, potsetio je Ilić.

Program ima i podršku Kompanije „Filip Moris“.

Na sastanak sa Ilićem danas u Jagodini došao je veliki broj zainteresovanih za ovu donaciju, puna sala Pomoravskog okruga, a satanku je prištovao i direktor Filijale nacionalne službe zapošljavanja za Pomoravski okrug u Jagodini Boris Stojanov.

Foto Tanjug/D.Aničić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh