Novosti online

Епидемија клостридије у кикиндској болници

Кикинда – На хируршком одељењу Опште болнице у Кикинди забрањене су посете због епидемије клостридије, која је проглашена почетком овог месеца. Присуство бактерије која изазива дијареју и поремећај општег стања потврђено је први пут 17. јануара. До сада је оболело седам пацијената и сви они су примали антибиотску терапију.

Директор Опште болнице др Милан Митрић објашњава да су ови лекови главни узрочници болести. – Епидемија јењава. Ова инфекција је једна од најчешћих и најпогубнијих болничких инфекција. Јавља се у свим болницама у земљи и Европи. Најчешће оболевају старији људи, лошијег материјалног стања и они који су били под антибиотском терапијом – истакао је др Митрић додајући да је већина пацијената имала захтевне хируршке интервенције.

Код свих оболелих симптоми су се повукли или смањили за четири до пет дана, тако да није било компликација. Током трајања епидемије у кикиндској болници обављају се само хитне операције. У овој здравственој установи предузете су све хигијенске и епидемиолошке мере у сарадњи са Заводом за јавно здравље и очекује се да ће рад хируршког одељења до краја недеље бити нормализован.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh