• Zdravlje

  Epidemiolog: 135 obolele dece u beogradskim školama, predložena obustava keteringa

  Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 135 dece sa stomačnim tegobama iz četiri beogradske osnovne škole, a zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi ketering firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom, rečeno je agenciji Beta u zavodu.

  Epidemiolškinja Biljana Begović Vuksanović rekla je da su obolela deca sa blažim simptomima i da nema informacije da je neko dete zadržano na bolničkom lečenju.

  „Dve epidemiološke ekipe su na terenu, u školama i firmi za ketering koja inače radi sa mnogim insitucijama“, rekla je ona.

  Prema njenim rečima, posle laboratorijskih analiza znaće se uzrok tegoba dece iz škola „Vojvoda Mišić“, „Radojka Lakić“, „Braća Baruh“ i „Veljko Dugošević“.

  Dnevni list Blic preneo je da su mogući uzrok trovanja dece špagete bolonjeze iz iste firme za ketering koje su bile na meniju sve ćetiri škole.

  Prema pisanju tog lista, sedmoro dece je zbrinuto juče u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti u Tiršovoj, posle čega su puštena na kućno lečenje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com