• Ekonomija

  EPS-u odobren zajam od 200 miliona evra

  eps elektroprivreda srbijeFoto: Ilustracija

  U saopštenju se navodi da će zajam pomoći EPS-u da restrukturira svoje bilanse, da se oporavi od posledica prošlogodišnjih poplava, kao i da ostvari dugoročne razvojne ciljeve kao što su komercijalizacija, rast standarda korporativnog upravljanja i poboljšanje energetske efikasnosti.

  „Finansiranje koje omogućava EBRD će podržati dalje reforme u energetskom sektoru Srbije i pomoći će da se ostvari liberalizacija energetskog tržišta što je važan preduslov za ulazak u EU“, navodi se u saopštenju i dodaje da će investicija poboljšati i regionalnu integraciju zapadnog Balkana preko stimulisanja međugranične distribucije i trgovine električnom energijom.

  EBRD je naveo da će program biti sproveden uz u saradnju sa Vladom Srbije, zajedno sa Svetskom bankom i Međjunarodnim monetarnim fondom (MMF) i da predstavlja veliki deo šireg plana srpskih institucija za fiskalnu konsolidaciju.

  Ministar za energetiku i rudarstvo Aleksandar Antić rekao je da je Srbija zahvalna što je EBRD preuzeo tako aktivnu ulogu u pružanju podrške EPS-u, zajedno sa Svetskom bankom i MMF-om.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com