Gradovi

Er Srbija: Ne vodi se nikakav spor u Zagrebu

BEOGRAD – Hrvatski mediji tvrde da bi Er Srbija mogla izgubiti pravo letenja u Hrvatsku, a iz srpske nacionalne aviokompanije odlučno odbacuju navode objavljene u hrvatskoj štampi da se protiv nje vodi spor u Zagrebu.

„Jutarnji list“ objavio je danas da bi „Er Srbija“ mogla da izgubi pravo letenja u Hrvatskoj ako nastavi s ignorisanjem prekršajnog postupka koji se protiv nje vodi u Ministarstvu saobraćaja Hrvatske.

List, pozivajući se na nezvanične informacije, ističe da su predstavnici hrvatske vlade čelnicima „Er Srbije“ poručili da neodazivanjem na zakazana ročišta jasno pokazuje nepoštovanje hrvatske države i da bi zato mogli izgubiti dozvolu.

Protiv „Er Srbije“ Agencija za civilno vazduhoplovstvo je u proleće prošle godine Ministarstvu saobraćaja podnela prekršajnu prijavu zbog kršenja bilateralnog sporazuma između Hrvatske i Srbije o vazdušnom prometu.

Srbija navodno još nije ispunila odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora, koji je potpisala s EU kao pridružena zemlja.

Prema tom sporazumu, kako piše „Jutarnji list“, „Er Srbija“ može da leti samo između Beograda i bilo kojeg grada u EU, ali srpska kompanija nudi takozvane transferne letove, na šta nema pravo, jer nudi svojim putnicima letove preko Beograda do drugih odredišta.

„Er Srbija“ je, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, odlučno negirala sve navode iznete u tekstu koji je objavljen u zagrebačkom „Jutarnjem listu“ u kome se pominje srpska nacionalna avio-kompanija.

„Er Srbija posluje u skladu sa svim važećim evropskim propisima koji se primenjuju u oblasti civilnog vazduhoplovstva. U prilog ovoj tvrdnji jasno govori i činjenica da je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (C CAA) odobrila da Er Srbija obavlja letove ka i iz Hrvatske po sezonskom redu letenja“, poručila je srpska nacionalna aviokompanija.

Foto Tanjug, R. Prelić (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh