Gradovi

Er Srbija ulazi na tržište SAD sa kompanijom Erberlin

BEOGRAD – Er Srbija je proširenjem kod-šer sporazuma sa aviokompanijom Erberlin uspostavila vazdušnu vezu između Beograda i SAD sa samo jednim presedanjem, saopštio je danas srpski avioprevoznik.

Er Srbija će po tom sporazumu dodeliti svoju oznaku na 28 nedeljnih letova koje Erberlin obavlja između svojih čvorišta u Berlinu i Diseldorfu i tri značajna grada u SAD – Njujorka, Čikaga i Majamija.

Karte za ove kod-šer letove će moći da se kupe od 15. januara za putovanja počev od 1. februara putem sajta airserbia.com, poslovnice aviokompanije Er Srbija i Erberlin, kao i putničkih agencija.

„Veoma nam je drago što učvršćujemo naše partnerstvo sa avio-kompanijom Erberlin, čime našim gostima pružamo mogućnost pogodnih transatlantskih kod-šer letova između SAD i Srbije, preko Nemačke“, rekao je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Kako kaže, ovaj čin predstavlja istorijski povratak JU oznake na tržište SAD, što je ključni deo naše strategije razvoja mreže linija i priprema za uspostavljanje direktnih letova za Njujork, koji će se od juna meseca obavljati pet puta nedeljno.

„Kod-šer letovi do Njujorka će dopunjavati našu direktnu liniju, omogućavajući time veći izbor, veću fleksibilnost i svakodnevne veze sa ovom velikom metropolom sa više od 20 miliona stanovnika“, kazao je Kondić.

Sporazum, takođe, pokriva letove ka Čikagu, najvećem gradu srpske dijaspore u SAD i Majamiju, popularnoj destinaciji, poznatoj širom sveta po plažama, kulturnom i noćnom životu, dodao je on.

„Naši kod-šer letovi sa aviokompanijom Erberlin, koja je takođe član grupacije Etihad ervejz partners, odličan je primer kako nam partnerstva omogućavaju da u jednom potezu proširimo domet naše mreže, pojačamo prisustvo brenda Er Srbije i povećamo mogućnost konekcija za putnike u vazdušnom saobraćaju“, naveo je Kondić.

Er Srbija će uvesti redovne dugolinijske letove ka Njujorku u junu 2016. godine, čime će posle 24 godine ponovo povezati srpsku prestonicu sa SAD i otvoriti značajan novi vazdušni most za region Balkana.

Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije u oktobru 2013. godine.

Letove obavlja do 39 destinacija u Evropi, na Mediteranu i Bliskom istoku sa svog matičnog Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

Er Srbija, takođe, nudi dugolinijske letove do Azije, Australije, Severne i Južne Amerike, u saradnji sa kod-šer partnerima i sa kompanijom Etihad ervejz, svojim akcionarom sa 49 odsto vlasničkog udela.

Srpski avioprevoznik ima flotu koju trenutno čini 14 uskotrupnih i šest turboelisnih aviona.

Foto Tanjug, T. Valič (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh