• Gradovi

  Erdogan: Turske snage u 2015. ubile 3.100 pripadnika PKK

  ANKARA – Turske bezbednosne snage su tokom ove godine ubile 3.100 kurdskih ekstremista, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, isticćući da neće smanjiti intenzitet snažne ofanzive protiv pobunjenika iz gradova i planina na severoistoku Turske.

  „U operacijama u Turskoj i u inostranstvu je tokom 2015. godine neutralizovano 3.100 terorista. Naše bezbednosne snage isteruju teroriste iz svakog centimetra planina i gradova, a nastaviće to da radi i ubuduće“, rekao je Erdogan u novogodišnjem obraćanju građanima Turske, a prenela je agencija AFP.

  Turski predsednik je dodao da je u tim akcijama poginulo i 200 pripadnika turskih bezbednosnih snaga, kao i nepoznat broj civila.

  U julu su obnovljeni sukobi između turskih snaga i kurdskih pobunjenika, pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK), nakon bombaškog napada islamskih ekstremista u Ankari, čime je okončano dvoipogodišnje primirje.

  Turske vlasti su na jugoistok zemlje poslali tenkove i izvršili bombaške napade na skladišta i skloništa PKK na jugoistoku Turske i severu Iraka.

  Basin Bulbul, Presidential Press Service Pool via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com