• Gradovi

  Erdoganov avion bio na nišanu borbenih aviona pučista

  ANKARA – Avion kojim se turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u noći kad je izvršen pokušaj puča vraćao sa odmora u Istanbul, tokom leta bio je na meti pilota-pučista dva borbena aviona F-16, ali oni ipak nisu pucali i dopustili su Erdoganovom avionu da nastavi da leti.

  Turski lider se vratio u Istanbul iz letovališta Marmaris, gde je bio na odmoru, kad su u petak naveče pučisti pokušali da izvrše državni udar, blokirali most preko Bosfora, pokušali da zauzmu istanbulski aerodrom i poslali tenkove na parlament u Ankari, podseća Rojters.

  „Erdoganov avion je bio na nišanu najmanje dva lovca F-16 dok je leteo ka Istanbulu. U pratnji aviona u kojem se nalazio Erdogan su takođe bila dva aviona F-16. Zašto pučisti nisu pucali je misterija“, izjavio je bivši vojni oficir upoznat sa incidentom.

  Jedan viši turski zvaničnik potvrdio je za Rojters da su dva lovca, kojima su pilotirali pučisti, letela u blizini Erdoganovog aviona, ali je on uspeo bezbedno da stigne do Istanbula.

  Erdogan je kasnije izjavio da su tokom pokušaja državnog udara pučisti pokušali da ga napadnu u Marmarisu i da su bombardovali mesta na kojima je on bio nedugo nakon što ih je napustio.

  „On je izbegao smrt za samo nekoliko minuta“, rekao je drugi anonimni turski zvaničnik.

  Televizija CNN Turk je objavila da je oko 25 vojnika iz helikoptera pomoću užadi upalo u hotel u Marmaris i otvorilo vatru u pokušaju da zarobe Erdogana, nedugo nakon što je turski predsednik napustio taj hotel.

  Zvaničnik je otkrio i da se premijer Turske Binali Jildirim našao na meti pučista u Istanbulu i da se jedva spasao.

  Foto twitter@MustafaEdib

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com