Gradovi

Erfurt: Uklonjen kukasti krst sa travnjaka katedrale

BERLIN – Istočnonemački grad Erfurt podigao je optužnicu protiv nepoznatih počinilaca nakon što su mediji otkrili ogroman kukasti krst na travnjaku pored katedrale, vidljiv na satelitskim fotografijama servisa „Gugl ert“, prenosi HINA.

„Tragove u travnjaku smo ponovno nađubrili i posejali novu travu kako bi izbrisali kukasti krst“, rekla je lokalnom listu „Tirengiše landeszajtung“ predstavnica gradskih vlasti.

Pretpostavlja se da je kukasti krst, vidljiv samo iz vazduha, nastao tako što su nepoznati počinitelji na određenim mestima posipali đubrivo što je na tom mestu izazvalo pojačani rast trave i izdvajanje od ostatka travnjaka koji se nalazi u blizini erfurtske katedrale.

Pre nekoliko dana u istom gradu je izbio skandal s desno-radikalnom pozadinom kada su prolaznici u policijskom automobilu uočili primerak poznatog časopisa ekstremne desnice, nakon čega su oba policajca suspendovana.

Javno isticanje simbola koji predstavljaju političke stavove protivne društvenom uređenju Nemačke, u šta spada i kukasti krst, kažnjivo je po zakonu i za to krivično delo predviđene su novčane i zatvorske kazne do tri godine.

Foto www.freeimages.com/fcl1971, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh