• Novosti online

  Erić: Početak izgradnje atletskog stadiona u Ćupriji za oko mesec dana

  Opština Ćuprija raspisala je javnu nabavku za izgradnju Atletskog centra Srbije, a predsednik opštine Ninoslav Erić najavio je danas da će za oko mesec dana početi izgradnja.

  On je novinarima kazao da očekuje da stadion bude završen za oko godinu dana, a dvorana i ceo projekat Atletskog centra Srbije za dve do tri godine i da za taj projekat imaju podršku Vlade Srbije.

  Centar će imati atletski stadion i atletsku dvoranu. Prošle godine u Ćupriji je potpisan ugovor o prenosu svojine nad atletskom i pomoćnom stazom sa Evropskog prvenstva čija je vrednost 200 miliona dinara.

  Erić je tada rekao da će izgradnja dvorane koštati oko 300 miliona dinara, tako da ceo projekat vredi oko 500 miliona dinara.

  Planirano je da atletski kompleks u Ćupriji, pored zatvorene atletske dvorane i stadiona, sadrži i dodatne sportske terene za rukomet, odbojku, košarku i tenis, kao i dodatne smeštajne kapacitete, a biće lociran na prostoru sadašnjeg stadiona Morava.

  Ćuprija, poznata kao grad atletike, iznedrila je značajne atletičare, medju kojima su Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković, Ljiljana Šušnjar, Dejan Pajkić i Ivan Cvetanović.

  Prema rečima Ninoslava Erića Ćupriju čeka još nekoliko velikih projekata, a jedan od njih je izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi.

  „Mi smo planom detaljne regulacije predvideli mesto gde će se nalaziti most u budućnosti. U dogovoru sa ‘Putevima Srbije’ radićemo projektno tehničku dokumentaciju. To će da utiče na dalji razvoj Ćuprije i na izgled centra grada. Time ćemo stvoriti uslove da izmestimo saobraćaj iz centralne zone i da napravimo novu pešačku zonu“, kazao je Erić.
  Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com