• Gradovi

  Erić: Uspešna godina temelj budućeg razvoja Ćuprije

  ĆUPRIJA – Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenio je danas da je 2015. godina bila veoma uspešna za razvoj ove lokalne samopurave i taj uspeh, kako je rekao, je temelj budućeg razvoja opštine.

  Nadam se da će 2016.godina biti prelomna u razvoju, kada ćemo stvoriti uslove bržeg i većeg zapošljavanja građana, rekao je Erić na konferenciji za novinare.

  Sve što smo uradili u oblasiti infrastrukture, sporta, kulture, socijalne zaštite veoma je značajno i preduslov je bržeg razvoja, dodao je on i istakao da se strategija budućeg razvoja Ćuprije zasniva na privrednom razvoju.

  „Važan projekat za opštinu je izgradnja Industrijske zone, koja je započeta ove godine a biće nastavljena 2016. godine“, rekao je Erić sumirajući rezultate rada ove godine.

  Ove godine kupili smo i deo zgrade Grafičklog preduzerća „Mladost“ koju ćemo ponuditi investitorima kako bi zaposlili više građana, Veterinarsku stanicu, Stadion… i na Vladi je da to pređe pod imovinu opštine, potsetio je Erić.

  I cena zemljišta je značajno porasla u delovima grada koji je infratrukturno opremljen, dodao je on i istakao da je imovina opštine uvećana za oko pet miliona evra.

  Nadamno se da će ta imovina biti stavljena u funkciju onako kako smo predvideli strategijom razvoja Ćuprije, dodao je Erić.

  Očekujemo iduće godine i početak rada fabrike autodelova nemačke kompanije „Trak lajt Juorp“ koja će zaposliti 500 radnika a vrednost investicije je oko 10.000.000 evra, dodao je on.

  „Ono što je veoma bitno izvršili smo uspešno racionalizaciju radnih mesta u Opštinskoj upravi i prvi put posle 2009. godine imamo manje zaposlenih nego što je maksimumom predviđeno“, rekao je Erić.

  Maksimum je predviđeno 472 zaposlena a mi imamo 437 što nam omogućava da zaposlimo nove radnike, da povećamo broj kvalitetnih stručnih radnika u lokalnoj samouoravi, objasnio je Erić.

  Erić je napomenuo da je Ćupriju ove godine, posetio veliki broj zvaničnika naše države, među kojima i predsednik Srbije Tomislav Nikolić ali i ambasadora i prestavnika stranih ambasada u Srbiji: Alžira, SAD, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Portugala, Norveške…

  Imali smo posetu privredne delegacije NR Kine, koja će ponovo doći 15.januara kada očekujemo i jedan konkretan dogovor oko investiranja, zaključio je on.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com