Gradovi

EU daje Grčkoj tri meseca da ojača granice

BRISEL – Države članice Evropske unije dale su danas Grčkoj rok od tri meseca da otkloni „manjkavosti“ u kontrolisanju priliva migranata i izbeglica, ili će se u suprotnom suočiti sa pograničnim kontrolama u ostatku Šengen zone, navode izvori u EU.

„Od najveće je važnosti da se Grčka pozabavi pitanjima koja su identifikovana u izveštaju koji je Evropska komisija usvojila kao prioritet i hitan zadatak“, navode ministri EU u preporuci za koju dva neimenovana izvora u Briselu kažu da je danas usvojena, prenosi AFP.

U dokumentu, u koji je francuska agencija imala uvid, stoji da Grčka treba da u roku od mesec dana uspostavi akcioni plan za otklanjanje manjkavosti, a da u roku od tri meseca podnese izveštaj o njegovoj primeni.

Odluka koju su doneli ministri zbog grčkih primedbi je kulminacija višenedeljnih pritisaka na Grčku, glavnu kapiju za milion izbeglica i migranata koji su ušli u Evropu prošle godine u najvećoj takvoj krizi sa kojom se kontinent suočio posle Drugog svetskog rata, navodi Frans pres.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh