• KiM

  EU: Haradinaj uskoro u Briselu, od dijaloga zasad ništa

   

  EU: Haradinaj uskoro u Briselu, od dijaloga zasad ništa

   

  Premijer Kosova Ramuš Haradinaj doći će iduće nedelje u Brisel na zasedanje Saveta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Evropska unija-Kosovo, ali zasad nema znakova da bi u skorije vreme mogao da se obnovi dijalog Beograd-Priština o normalizaciji odnosa.

  To su agenciji Beta preneli izvori u Evropskoj komisiji u Briselu koji su naveli da Haradinaj dolazi 17. novembra, dan pošto će se održati zasedanje Saveta za SSP EU-Srbija.

  Očekuje se da 15. novembra na redovni uzvratni sastanak s čelnicima NATO u Briselu dodje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali su izvori u EK rekli da, po sadašnjim informacijama, nije predvidjeno da se on susretne i s nekim visokim zvaničnica EU.

  Zvaničnici u Evropskoj komisiji su dodali da su u toku „izvesni kontakti“ Brisela, Beograda i Prištine, ali da nema naznaka nove rundu dijaloga.

  Predsednik Vučić je nedavno izjavio da pre nove runde pregovora s Prištinom, na Kosovu treba da počne sprovodjenje dela Briselskog sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih oppština.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com