• Gradovi

  Evakuisan bazen u Novom Sadu, verovatno zbog curenja hlora iz boce

   

   

  Bazen na Sajmištu u Novom Sadu danas je evakuisan, zbog sumnje da je došlo do curenja hlora, potvrdjeno je u Sportskom centru „Sajmište“. „Evakuisano je sve, nema nikoga u objektu, čekamo ljude iz ‘Vino župe’, njihovu specijalnu ekipu“, kazao je čovek iz obezbedjenja „Sajmišta“ novinaru Bete.

  Upitan da li je „Vino župa“ zadužena za isporuku boca sa hlorom on je odgovorio potvrdno, kao i na pitanje da li se sumnja da je iz jedne od boca curio hlor.

  Kako su ranije javili lokalni mediji, bazen je evakuisan oko 13 sati.

  U Javnom preduzeću Sportski i poslovni centar Vojvodina kazali su da će o dešavanjima „uskoro“ informisati javnost preko zvaničnog saopštenja.

  Očevici su ispričali da su posetioci bazena evakuisani tako što im je preko razglasa saopšteno da hitno napuste bazen i objekat, nakon čega su na teren bile izašle ekipe vatrogasaca, hitne pomoći i policije.

  Hlor je veoma toksična industrijska hemikalija koja se koristi i za dezinfekciju vode u bazenima.

  U Prvom svetskom ratu bio je masovno korišten i kao nervni otrov, jer pri udisanju većih količina može da parališe centre za disanje u ljudskom mozgu i da ubije.

  Prema navodima eksperata, do izlivanja hlora najčešće dolazi ljudskom nepažnjom ili nestručnim rukovanjem.

  Kako bi se detektovalo mesto na boci na kojem je došlo do izbijanja hlora, potrebno je da se pridje za odgovarajućom zaštitnom opremom.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com