• Gradovi

  Fabrici: Najbolja stolica za Srbiju ona za stolom u Briselu

  Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenio je da je „za Srbiju najbolja ‘stolica’ ona za stolom u Briselu gde će sedeti sa ostalim evropskim liderima“.

  Fabrici je u intervjuu za sutrašnje izdanje lista Blic kazao da se u „Briselu vidi odlučnost da se na Srbiju gleda kao na buduću članicu Evropske unije“ i dodao da Srbija na kraju mora u potpunosti da uskladi svoju spoljnu politiku sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

  Upitan kako će to uticati na srpsko-ruske odnose, Fabrici je istakao da članice EU i one koje to žele da postanu moraju da postupaju u okviru zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

  „Možete razvijati odnose sa nečlanicama EU, Rusijom ili bilo kojom drugom zemljom sveta, ukoliko poštujete taj zajednički okvir“, kazao je zvaničnik EU.

  Komenatarišući slobodu medija u Srbije, Fabrici je pohvalio započeti dijalog izmedju predstavnika medija i predsednice Vlade Ane Brnabić i dodao da EU tu oblast smatra fundamentalnim pravom.

  Dodao je da se očekuje izveštaj nezavisnog stručnjaka čiji je zadatak bio da utvrdi stanje na medijskoj sceni u Srbiji i preporuka o tome šta bi EU i Srbija mogle da urade kako bi se napredovalo u toj oblasti.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com