Gradovi

FAO: Jako obezbeđenje za 150 učesnika konferencije

ANTALIJA – Ovogodišnja Regionalna konferencija UN FAO u Antaliji okupila je skoro 150 učesnika – ministara, državnih sekretara, zvaničnika iz 42 zemlje i EU, a skup u gradu na obali Mediterana odvija se uz jake mere bezbednosti.

„FAO je organizator Regionalne konferencije za Evropu, ali je ove godine Vlada Turske domaćin konferencije, i oni su odgovorni za bezbednost konferencije. To važi za sve naše velike konferencije koje organizujemo širom sveta“, rekli su organizatori Tanjugu.

Učesnici, novinari i drugi gosti, pri svakom ulasku moraju da prođu kroz skener i bezbednosnu proveru, a ista procedura ponavlja se, na primer, i na ulazu u tržni centar u tom gradu i druge slične objekte.

Domaćini, međutim, objašnjavaju da je takva procedura uobičajena u Turskoj nakon terorističkih napada u Ankari.

Tanjugov reporter javlja da na ulicama nema mnogo ljudi, kao ni gužve u saobraćaju.

Samoj konferenciji UN FAO prisustvuje oko 150 ljudi – osam ministara poljoprivrede iz zemalja regiona, zamenici ministara, državni sekretari i još 110 delegata iz 42 zemlje i Evropske unije.

Delegacije na visokom nivou su iz Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Kazahstana, Poljske, Moldavije, Rumunije, Slovenije, Tadžikistana, Turske, Turkmenistana, Ukrajine, Gruzije, Kirgistana i Crne Gore.

Konfereniciji prisustvuje i 21 posmatrač iz 13 organizacija. Novinarske ekipe iz inostranstva nisu brojne, većina ih je iz Turske, njih 48, a izveštavaju još i novinari iz Španije, Rusije, Srbije, Kazahstana i Mađarske.

Tokom proteklih dana, održani su brojni bilateralni sastanci sa generalnim direktorom UN FAO Hoze Gracijanom da Silvom, a sutradan, kada se konferencija zvanično zatvara, za učesnike je organizovana poseta Expo Antalija.

Foto/Freeimages.com, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh