• Gradovi

  Fejsbuk uvodi opcije za prevenciju samoubistava

  Društvena mreža Fejsbuk uvešće nove opcije koje će korisnicima omogućiti da prijave osobu za koju sumnjaju da bi mogla da izvrši samoubistvo tokom prenosa video sadržaja uživo putem te društvene mreže.

  Fejsbuk je danas saopštio da je kao mreža u „jedinstvenoj poziciji“ da poveže korisnike koji imaju psihičke probleme sa ljudima koji mogu da im pruže podršku.

  Da bi kompanija ostvarila taj cilj, ljudi koji gledaju prenos uživo nekog sadržaja moći će da prijave taj video klip kako bi Fejsbuk momentalno kontaktirao hitne službe ako je osoba u velikoj opasnosti. Osobi koja emituje takav sadržaj u tom slučaju će na displeju telefona iskočiti više opcija, kako bi mogla da pozove nekog bliskog ili telefonsku službu za pomoć i podršku.

  Kompanija će poboljšati i prijavu postova (objava) na Fejsbuku u kojima korisnik nagoveštava mogućnost samoubistva ili samopovredjivanja, a osoba koja se oseća depresivno moći će lakše da kontaktira podršku putem Fejsbuk aplikacije za poruke Mesindžer.

  Četrnaestogodišnja devojčica sa Floride uživo je prenosila svoje samoubistvo na Fejsbuku prošlog meseca, nekoliko sati pošto je na toj mreži napisala da ne želi više da živi i dodala tri tužna smajlija.

  Najmanje tri osobe su prošlog meseca uživo emitovale svoje samoubistvo na Fejsbuku koji neke opcije za prevenciju samoubistva ima duže od decenije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com