• Kultura

  Festival čembala u Beogradu

  cembaloFoto: KCB

  „Beogradski barok“ će, u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, prirediti koncert za decu, u okviru ciklusa „Mala škola bontona – Kako se sluša koncert“.

  Povezane vesti

  Ansambl će, zajedno sa Milošem Milovanovićem, provesti decu kroz svet baroknog zvuka i izvesti posebno pripremljen program, čime će biti ukazano na značaj edukacije.

  Do 12. novembra u nekoliko koncertnih sala (Kolarčeva zadužbina, Artget, Italijanski institut za kulturu, Dom Vojske, Skupština grada) predstaviće će se domaći čembalisti – Smiljka Isaković, Milan Popović, Jovana Topalov, Predrag Gosta i Anastasija Marković, kao i gosti iz inostranstva – Erik Traksler, Frederik Has i Otavijan Teneranija.

  Kao deo pratećeg programa festivala biće organizovan nastup polaznika majstorskih kurseva i koncert beogradskih studenata i učenika čembala.

  Međunarodni festival čembala, koji od 2004. godine organizuje Kulturni centar Beograda, predstavlja jedinstvenu muzičku manifestaciju u Evropi.

  Ulaznice za koncerte u Kolarčevoj zadužbini su u prodaji po ceni od 100 i 200 dinara, dok je ulaz na ostale koncerte slobodan.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com