• Novosti online

  FHP o Ministarstvu odbrane Srbije: Promocija ratnih zločinaca na beogradskom Sajmu knjiga

  Fond za humanitarno pravo (FHP) je danas ocenio da se Ministarstvo odbrane Srbije „promocijom i finansiranjem knjiga i tribina na kojima govore osudjeni za najteže zločine, otvoreno ruga žrtvama zločina“.

  Ministarstvo time „demonstrira jasnu privrženost politici koja je dovela do brojnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, ali i negira činjenice utvrdjene pred Medjunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju (MKTJ)“, saopštio je FHP.

  Povod je što ove, kao i prethodne godine, Medija centar „Odbrana“ izdavački centar Ministarstva odbrane na Medjunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavlja knjigе Nebojše Pavkovića, a priredjuje i tribinu o intervenciji NATO na kojoj će, pored penzionisanih komandanatа Vojske Jugoslavije (VJ) odnosno Vojske Srbije (VS), Božidara Delića i Ljubiše Dikovića, govoriti i osudjeni ratni zločinci Vladimir Lazarević i Vinko Pandurević, navodi FHP.

  FHP je pozvao institucije Srbije da obustave „promovisanje i rehabilitaciju osudjenih ratnih zločinaca i opredele se za politiku koja prihvata sudski utvrdjene činjenice i uvažava patnje žrtava i članova njihovih porodica“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com