• Gradovi

  Film Vladimira Paskaljevića nagrađen u Torontu

  TORONTO – Udruženje filmskih kritičara Toronta dodelilo je nagradu za najbolji kanadski studentski film (Manulife Financial Student Film Award) Vladimiru Paskaljeviću za ostvarenje „Odsutnost je prisutna“ (Absence Is Present).

  Najbolji film, prema oceni toronskog Udruženja filmskih kritičara, je „Kerol“ (Carol) Toda Hajnsa, a najbolji strani film „Feniks“ (Phoenix) Kristijana Petzolda, navedeno je u Paskaljevićevom saopštenju.

  Tom Hardi je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu „Legenda“ (Legend), a Nina Hos za najbolju žensku ulogu u ostvarenju „Feniks“.

  Vladimir Paskaljević je poznat po naslovima „Delfini su sisari“ (1997) i „Đavolja varoš“ (2009), a „Odsutnost je prisutna“ je njegov novi, ovog puta kratki film koji je snimio tokom master studija na Univerzitetu Jork, po svom iseljenju u Kanadu.

  „Odsutnost je prisutna“ je filmska priča o emotivnom aspektu imigracije.

  Dok majka u Beogradu traga za izgubljenim psom na ulicama Beograda, ćerka traga za poslom i boljom budućnošću u najvećem kanadskom gradu Torontu.

  U filmu glavnu ulogu tumače Dragana Varagić (majka) i Jelena Asanović (ćerka).

  Muziku potpisuje kompozitor Aleksandar Ranđelović („Sv. Georgije ubiva aždahu“), kameru Đorđe Družetić i Daniel Vale, ton Velibor i Marko Hajduković.

  Foto Tanjug, N. Jovanović/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com