Gradovi

Finale EP na Tviteru: Georgiev, Vučić, Jeremić, Brakus…

BEOGRAD – Finale Evropskog prvenstva u vaterpolu nije bilo uzbudljivo samo u bazenu, nego i na društvenoj mreži Tviter, gde je „tvitove“ o utakmici između Srbije i Crne Gore videlo više od 600.000 ljudi.

Prema podacima agencije „Ninamedia“ dobijenih alatom „BužMonitor“ tvitovane su ukupno 1.703 poruke koje su u sadržaju imale bar jednu od ključnih reči – vaterpolo, beograd2016, belgrade2016, waterpolo i epvaterpolo, a ukupna vidljivost (reać) svih poruka iznosi 636.150.

Tvitovi sa najvećom vidljivošću objavljeni su zvaničnih naloga italijanskog sportskog lista Gazeta delo sport (74.421) i španskog lista Sport (56.682), dok je na trećem mestu poznati pevač Vlado Georgiev, čije je tvitove pročitalo 22.153 tviteraša.

Potom slede tvitovi srpskog premijera Aleksandra Vučića, koje je videlo 9.525 ljudi, a zanimljivo da je na šestom mestu nekadašnji ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić, čije je tvitove pročitalo 6.485 ljudi.

Kada su u pitanju „interakcije“, odnosno „fejvovi, retvitovi i komentari“ najuticajniji je bio Vučić sa tačno 400, 18 više od Georgieva. Jeremić je i u ovoj kategoriji u Top 5 sa 168 interakcija, odmah iza poznatog radio voditelja Igora Brakusa, koji je imao 194 interakcije.

Korisnici koji su plasirali najviše poruka su UNIQA osiguranje, kao jedan od sponzora šampionata, sa 21 porukom, ispred zvaničnog naloga Grada Beograda sa 18 poruka.

Kada je u pitanju intenzitet poruka najviše se „tvitovala“ na početku meča i na kraju.

Srbija je u finalu 32. prvenstva Evrope savladala Crnu Goru 10:8 i osvojila treću uzastopnu titulu.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh