• KiM

  Фого: КБС да се придржава ограничења деловања на северу КиМ

  ПРИШТИНА – Командант здружених снага НАТО адмирал Џејмс Фого је позвао Косовске безбедносне снаге да се придржавају ограничења када је у питању деловање на северу Косова.

  Адмирал Џејмс Фого састао се у Приштини са Рамушом Храдинајем, Хашимом Тачијем и Далибором Јефтићем.

  „Он је нагласио потребу да се активности КБС ограниче у складу са писмом Тачија из 2013. године где се наводи да КБС неће деловати на северу Косова без претходног одобрења НАТО”, стоји у саопштењу КФОР-а.

  Адмирал Фого је том приликом нагласио да Специјалне полицијске снаге Косова нису део КБС и да се ту мора направити разлика.

  Он је подсетио косовске званичнике и на став НАТО да ће свака промена мандата КБС значити и преиспитивање нивоа ангажмана Алијансе са Коосвским безбедносним снагама и нагласио нагласио да се на том питању тренутно ради у седишту НАТО у Бриселу.

  „Адмирал Фого је нагласио да очекује да транзиција КБС буде постепена, транспарентна и инклузивна и да буде у координацији са НАТО и међународном заједницом”, саопштава КФОР-а.

  Командант НАТО здружених снага у Напуљу подсетио је да Алијанса кроз КФОР остаје посвећена обезбеђивању сигурности на Косову и стабилности на целом Западном Балкану.

  Фого је најавио да ће подовом обележавања 20 година постојања мисија КФОР одати почаст свим својим припадницима који су дали животе за безбедно и сигурно окружење, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com