Gradovi

Fondacija Novi Beograd do sada poslala 56 dece na lečenje

BEOGRAD – Za dve godine rada Humanitarne fondacije „Novi Beograd“ prikupljeno je više od 170 miliona dinara, a na lečenje je poslato 56 dece.

Na humanitarni broj 3030 pristiglo je više od milion SMS poruka, a fondacija trenutno pomaže lečenje 67 mališana.

Osnivač humanitarne organizacije Aleksandar Šapić kaže da je fondacija za kratko vreme postala najkredibilnija organizacija u zemlji i da je vratila veru u humanitarni rad, jer se novac troši transparentno.

„Novac sa računa fondacije uplaćuje se direktno ustanovama , odnosno ne ide u ruke pojedincima. Na sajtu se svaki dan objavljuju podaci koliko je novca prikupljeno za svakog ko se obratio za pomoć“, rekao je Šapić.

Sve osvojene medalje tokom dugogodišnje vaterpolo karijere, Šapić je odlučio da proda i novac donira u humanitarne svrhe.

Od 24 medalje do sada je prodato deset, prikupljeno je više od 60.000 evra, a novac je prosleđen Fondaciji za lečenje dece.

Dve medalje je kupio fudbaler Dejan Stanković, po jednu Fondacija Multikom, Dajrekt medija, Goran Matić, IMS, a sam Aleksandar Šapić kupio je tri medalje i poklonio bolesnoj deci.

„Srećan sam što su moje medalje danas pobedile po drugi put. Prvi put kada sam učestvovao na takmičenjima i danas kada pomažemo bolesnoj deci“, rekao je Šapić.

Njegovu inicijativu podržale su brojne javne ličnosti koje su se priključile aukciji, tako da su Fondaciji pristigli brojni dresovi, lopte, kapice…, sve što bi moglo da se proda i tako pomogne deci.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh