• Hronika

  Fondacija Tijana Jurić: Edukacija o zaštiti dece na internetu

  Udruženje Porodična Filharmonija u saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić i Savezom Studenata Pravnog Fakulteta Niš, organizuje prvu edukaciju roditelja, budućih roditelja i studenata Pravnog fakulteta na teritoriji grada Niša o zaštiti dece na internetu.

  Edukaciju će držati licencirani predavač od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i osnivač Fondacije ,,Tijana Jurić“,  Igor Jurić.

  Predviđen termin za održavanje edukacije je 11. oktobar 2017.godine u 19:00 časova, u amfiteatru Pravnog fakulteta u Nišu.

  Budući da je ograničen broj, potrebno je da se svi zainteresovani  prijave za edukaciju u inbox na fejsbuk stranici Udruženja Porodična Filharmonija ili na mail alekssandra.stojanovic@porodicnafilharmonija.org najkasnije do 9.oktobra.

  Svi zainteresovani studenti Pravnog fakulteta u Nišu mogu se javiti svom Savezu.

  Broj slučajeva nasilja na internetu je u konstantnom porastu, posebno među decom i mladima.

  Istraživanje koje je sprovedeno 2014. godine na teritoriji Republike Srbije, pokazuje da bi svaka četvrta devojčica viših razreda osnovne škole otišla na upoznavanje sa osobom sa kojom je ,,prijatelj“ na Fejsbuku ili drugoj društvenoj mreži, a da je svaki treći osnovac bio žrtva elektronskog nasilja.

  Ovi zabrinjavajući podaci o nivou neinformisanosti dece, roditelja i nastavnika o elektronskom nasilju, za posledicu imaju neprepoznavanje problema i opasnosti, i vrlo često tragične rezultate.

  Pedofilija je jedna od vrsta zloupotreba dece na internetu, zatim cyber bullying koji ima zastrašujuće posledice na psihu deteta, kao i zloupotreba fotografija, ličnih podataka, delovanje sekti na internetu, dečija pornografija i dečija prostitucija.

  Fondacija Tijana Jurić je svesna ove problematke i iz tog razloga sprovodi program edukacija dece, mladih i odraslih o bezbednosti na internetu.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com