Nacionalne Novosti

Форбс: У Србији најгори услови за пословање у региону; Пале у воду све бајке о успешности политике отпуштања, смањења плата и пензија

tv33jpg
На листи земаља најбољих за пословање америчког бизнис магазина Форбс од земаља региона најбоље су пласиране Словенија и Македонија, а најслабије Србија.

Како су данас пренели македонски медији, Словенија је на 20. а Македонија на 39. месту на листи земаља најбољих за пословање, испред Србије, Албаније, Бугарске, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине, као и Мађарске и Грчке.

На Форбсовој листи Мађарска је на 42. месту, а од 44. до 46. места су Румунија, Бугарска и Хрватска.

Црна Гора је на 49. месту листе најбољих земаља за бизнис, Грчка је на 50. месту, Албанија је 69, БиХ је 78, а Србија последња међу земљама региона и налази се на 83. месту.

бизнис посао фотеља функција директор

sxc.hu

На првом месту листе која је објављена крајем прошле године је Данска за којом следе Нови Зеланд, Норвешка, Ирска и Шведска. У првих десет следе Финска, Канада, Сингапур, Холандија и Велика Британија.

Швајцарска је на 12, Немачка на 18, Сједињене Америчке Државе на 22, Јапан на 23, Аустрија на 28. месту листе Форбса.

На листи Форбса најбољих земаља за бизнис налазе се 144 земље, а последња је Чад.

Земље су рангиране на основу 11 критеријума, међу којима су право на имовину, иновације, порези, технологија, корупција, слобода (лична, финансијска, тржишна, заштита и безбедност инвеститора).

Приликом прављења те листе коришћени су подаци Фридом хауса, Херитиџ фондације, Транспаренси интернешнела.

Извор: РТВ

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh