• BG

  Formiran Gradjanski front, pristupilo mu 12 organizacija

   

   

  Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije danas je pristupilo Gradjanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

  „Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice bice problem svih nas”, rekao je profesor DJokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.

  Prema rečima Radomira Lazovića iz Inicijative Ne davimo Beograd, formiranje Gradjanskog fronta nije nudjenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.

  On je dodao da će sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.

  Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Gradjanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.

  Sporazum su u Centru za kulturnu dekontaminaciju potpisali Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Lokalni front iz Valjeva, Lokalni front iz Vlasotinca, Samo jako iz Mladenovca, Kritična masa iz Kule, Lokalna alternativa iz Vrbasa, Pokret jasno i glasno iz Požege, Gradjanski preokret iz Zrenjanina, Samo lokalno iz Bečeja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com