Zabava

Fotografije u prirodnoj veličini prikazuju brutalnost baletskih tela

Melisa Hamilton, glavna plesačica Semperoper baleta iz Drezdena, sve fotografije dobijene su ljubaznošću umetnika

Tekst je preuzet sa The Creators Project

Opčinjeni lepotom baleta na sceni, lako zaboravimo na tešku borbu i žrtvu koja je potrebna da bi sve to što posmatramo izgledalo tako lagano i bez napora. Upravo ovo je tema poslednje izložbe fotografa Rika GestaWhat Lies Beneath. Izložba je zatvorena 31. januara, a održana je u galeriji Hospital Club u Londonu. Fotografije su razvučene na prave ljudske proporcije, a na njima su neka od najpoznatijih svetskih imena baleta. Plesači su fotografisani na način koji posebno ističe crtu brutalnosti njihovog zanimanja.

U prethodne projekte Rika Gesta ulaze i serije fotografija olimpijskih atleta, ptica grabljivica, vozila Formule 1, i ostalih zanimanja sa visokim performansama.

Sa pedantnom pažnjom koju pridaje detaljima, fotograf pokušava da otkrije suštinu fotografisanog i zaroni dublje nego od onog što se inače površinski vidi. Asistirala mu je dugodišnja saradnica, stilistkinja Olivija Pomp. Gest je želeo da se odbace svi spoljni slojevi kostima, kako bi uloge i same radnje otkrile srž karaktera plesača. Mega zvezde su humanizovane i time je postignut jedan novi nivo intimnosti. Tamara Roho je uspela da izgleda glamurozno čak i kada se nije trudila , dok je loš momak baleta Sergej Polunin razapet u vazduhu poput Hrista. Na ovim fotografijama, nedodirljivi mađioničari scene su nam približeni i možemo dublje proviriti u njih.

Pogledajte fotografije ispod:

Edvard Votson, glavni baletan Royal Ballet

Nemaja Kiš i Juhui Šo, prva solo balerina u Royal Ballet

Erik Andervud, solo baletan Royal Ballet

Alban Lendorf, glavni baletan danskog Royal Ballet

Sergej Polunin

Tamara Roho, glavna balerina i direktor engleskog Nacionalnog baleta

Olivija Kauli, solo balerina Royal baleta

Luis Mek Miler, plesač Vejna Mek Gregora – razni plesovi

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh