Gradovi

Francuska naložila Uberu da plati 1,2 mln evra taksistima

PARIZ – Sud u Parizu je danas kaznio kompaniju Uber, koja preko aplikacije spaja vozače s ljudima kojima je potrebna vožnja, naloživši joj da francuskom sindikatu taksista plati 1,2 miliona evra, prema dokumentima u koje je francuska agencija Frans pres imala uvid.

Izricanje kazne Uberu je usledilo nakon pritužbi upućenih na račun vozača Ubera, koji se, kako je saopšteno, ponašaju kao tradicionalni taksisti, budući da čekaju na ulici u nadi da će pokupiti putnike.

Presuda dolazi u trenutku dok u Parizu štrajkuju taksisti, drugi dan zaredom, zbog usluga Ubera, koji, kako kažu, predstavlja nelojalnu konkurenciju.

Gradski zvaničnici upozorili su na mogućnost blokada puteva i zastoja u saobraćaju naročito u blizini aerodroma i ključnih raskrsnica.

Tokom štrajka, koji je započet juče, taksisti su zapalili vatru, a policija je bacila suzavac na one koji su pokušali da protestuju glavnim autoputem.

Vlada je juče na vanrednom sastanku obećala da će sprovesti reforme u taksi sektoru, prenosi AP.

Francuski taksisti tvrde da se suocavaju sa nepravednom kokurencijom u liku Ubera, ova kompanija, s druge strane, poručuje taksistima da „uhvate korak s vremenom“.

U Francuskoj su juče, zbog slabljenja kupovne moći, istovremeno štrajkovali taksisti, kontrolori vazdušnog saobraćaja, javni službenici, zaposleni u zdravstvu i nastavnici, zbog čega su blokirane glavne saobraćajnice, a 20-ak ljudi je uhapšeno.

www.freeimages.com-ajosue79

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh