Gradovi

FS S: Skupština 18. marta, otežana pozicija oko Kosova

BEOGRAD – Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FS S) na današnjoj sednici sazvao je Skupštinu za 18. mart, analizirao pitanja oko sprovođenja izbora i situaciju povodom najavljenog prijema kosovskog saveza u UEFA na kongresu 3. maja u Budimpešti.

„FŠ se od 2012. godine svim legalnim pravnim sredstvima u međunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nađe pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA“, navodi se u saopštenju FŠ.

Međutim, kako se navodi, pozicija je otežana posle prijema takozvane države „Kosovo“ u okvire Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i u veliku većinu raznih internacionalnih sportskih organizacija.

„Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije, za šta je FS S u velikoj meri zaslužan“, navodi se u saopštenju FS S i podseća da su kosovski sportski savezi primljeni, pored u MOK, u svetske porodice košarke, rukometa, tenisa, atletike, plivanja i drugih i samim tim i okolnosti po fudbal su sve složenije.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh