Gradovi

FSS: UEFA razmišlja da nam dodeli organizaciju EP za mlade

BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije objavio je danas da UEFA razmišlja da Srbiji dodeli organizaciju prvenstva Evrope za igrače do 21 godine, koja bi trebalo da se održi 2019. godine.

Srbija je bila domaćin završnog turnira Evrope za igrače do 17. godine, a narednog meseca ugostiće najbolje reprezentacije na Starom kontinentu u futsalu.

„Od trenutka kada smo pokazali inicijativu za dobijanje organizacije EURO Futsal 2016. učinili smo mnogo toga da ubedimo UEFA da će Srbija biti njen pravi izbor. Zbog toga sam uveren da ćemo biti pravi domaćini i pokazati UEFA da može da računa na nas i za organizaciju drugih velikih manifestacija i finala najvećih evropskih klupskih takmičenja, pogotovo posle realizacije kapitalnog projekta za Beograd, Srbiju i naš sport i fudbal, izgradnje Nacionalnog stadiona“, rekao je Karadžić za sajt FS S.

Karadžić ističe da je predstojeće Evropsko prvenstvo u futsalu prevazilazi sve sportske okvire.

„Ono što nosi sa sobom, predstavlja šansu za neke privredne grane, promociju grada, naše kulture i poznate gostoprimljivosti“, zaključio je prvi čovek Saveza.

Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se u Kombank areni od 2. do 13. februara, a turnir se otvara mečom između Srbije i Slovenije.

Foto Tanjug, J. Pap

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh