Regioni

FUNKCIONERI SBB OSTAJU U PRITVORU: Pritiskali svedoke da daju iskaz u korist narko-bosa Keljmendija!

Odlučujući o predlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, državni Sud je doneo rešenje prema kojem pritvor može trajati do 11. februara ili do nove odluke Suda. Sud je na osnovu podnetih dokaza utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično delo za koje se terete, te im je odredio pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Ramiz- DelalićRamiz- Delalić

Sud smatra da postoji osnovana sumnja da bi Dautbašić i Šahmanova ometali krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike. Tužilaštvo BiH je na jučerašnjem ročištu navelo da su osumnjičeni pretili i vršili pritisak na svedoka Azru Sarić kako bi ona promenila iskaz i tako zaštitila lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i narko-bosa Nasera Keljmendija u vezi sa ubistvom sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele 2007. godine.

Azra Sarić je bivša devojka Ramiza Delalića. Naser Keljmendi je, između ostalog, optužen da je naručio i unajmio ubice iz Srbije da 2007. godine u Sarajevu da ubiju Ramiza Delalića Ćelu. Dautbašić i Šahmanova su visoki funkcioneri Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, za kojeg su mediji ranije tvrdili da ima bliske poslovne veze sa Keljmendijem. Dautbašić je kandidat SBB-a za ministra saobraćaja i komunikacija u Savetu ministara BiH, nakon što je iz vlasti na državnom nivou izašla Demokratska fronta (DF) Željka Komišića.

Naser KeljmendiNaser Keljmendi

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić poslao je njegovu kandidaturu Sipi i Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Radončić je ranije rekao da je Dautbašić „apsolutno nevin“ i da ostaje jedini kandidat njegove stranke za ministra saobraćaja i komunikacija BiH. Kako su preneli sarajevski mediji, Radončić je naveo da mu se „već duži period pokušava montirati slučaj Keljmendi“, a da je hapšenje Dautbašića i Šahmanove „nastavak udarca istog lobija“.

On je aludirao da iza svega stoje određeni ljudi iz Stranke demokratske akcije (SDA), dodavši da će uprkos tome ostati u koaliciji sa tom strankom na državnom nivou i u Federaciji BiH.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Autor: Beta

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh