Gradovi

Galijašević:Terorizam ugrožava evropski put BiH

BANJALUKA – Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da terorizam najviše ugrožava evropski put BiH, a ne predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kako je to ocenio evropski izvestilac za BiH Kristijan Dan Prede.

Iznenađen takvom ocenom, Galijašević kaže:

„Imao sam priliku da razgovaram sa evropskim izvestiocem za BiH i predočim mu obimnu dokumentaciju u vezi sa problemom terorizma u BiH. Siguran sam da je shvatio da je glavni problem evropskog puta BiH ono što se dešava u sferi odnosa Sarajeva prema terorizmu, tačnije iskrivljenog definisanja vlastitog identiteta koji najbrojniji etnicitet u BiH, bošnjački narod, dovodi u nepomirljivu protivrečnost“.

Kako je prenela RTRS, Glaijašević kaže da tretirati „islamistički terorizam“ kao nešto što je manifestacija vere i jednog od mnogih islamskih pristupa, te birati put „totalnog islama“, a tražiti za sebe i BiH mesto u porodici evropskih naroda, izaziva velike bezbednosne implikacije i najveće probleme.

Galijašević je rekao da je verovao da su informacije i dokumentacija koju je predočio Dan Predi razjasnile pitanje na koji način je izgrađena najveća teroristička mreža u Evropi i kakve je ratne zločine ta mreža počinila u maniru onoga što zapadne zemlje prepoznaju kao ritualna klanja koja izvodi „Islamska država“.

Foto Tanjug/Lj.Janković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh