Politika

Gase se sva svetla u subotu

kulturizacija, skupština grada, narodna skupština, stari dvor, beogradFoto: MONDO

Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će biti održana deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji. U subotu 19. marta 2016. u 20.30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat – Sat za našu planetu.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz preko 7000 gradova iz 172 zemlje sveta. U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Centralne manifestacije u okviru Sata za našu planetu u Beogradu će biti održana Skupštine grada, u Novom Sadu na Trgu Slobode, a u Nišu u amfiteatru na keju. Ovom prilikom će u Beogradu posetioci moći da posmatraju hologramsku projekciju na fasadi starog dvora, uživaju u pesmama gospel hora i na kreativnom zidu želja ostave svoja obećanja, ciljeve ili želje za zdraviju i ekološki svesniju godinu pred nama.

Sat za našu planetu je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Na globalnom novou akcija Sat za našu planetu će nastaviti da daje mo inicijativama za promenu klimatskih promena, uključujući i potpisivanje peticije za 100 odsto obnovljive izvore energije u Španiji, zaštitu šuma i biološke raznovrsnosti u africi, kao i saradnji sa vladama, kompanijama i civilnim društvom na zaštiti tresišta i održivoj proizvodnji palminog ulja u jugoistočnoj Aziji.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh