Novosti online

Гашић разрешен функције министра одбране

Скупштина Србије разрешила је вечерас министра одбране Братислава Гашића, са 195 гласова „за”, а против није био нико. Гласали су и посланици владајуће већине и опозиције. Посланици су Гашића разрешили на предлог премијера Србије Александра Вучића, а због увредљивог коментара новинарки Б92 Златији Лабовић. Вучић је са предлогом за разрешење Гашића истовремено овластио министра финансија Душана Вујовића да обавља функцију министра одбране до избора новог министра.

Посланици Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и њихови коалициони партнери напустили су данас поподне, око 16.30, седницу Народне скупштине на којој се расправља о разрешењу министра одбране Братсилава Гашића, због увреде посланика Демократске странке Драгана Шутановца упућене председници парламента Маји Гојковић на друштвеној мрежи твитер.

Шутановац је на твитеру написао „Вучић о пристојности, Маја о поштењу, Марјан о култури… #realitySkupstina.

Док су посланици излазили из сале, премијер Србије Александар Вучић рекао је да му је жао што нема извињења од Шутановца и да би радо изашао са својим пријатељима, али да, као предлагач, мора да остане.

Он је додао да се нада да су грађани све видели и да су схватили за какву Србију се ко бори.

Вучић Шутановцу: Криви сте за нарушавање пристојности

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас посланику ДС Драгану Шутановцу, због чије поруке на Твитеру су посланици владајуће већине напустили расправу о разрешењу министра одбране Братислава Гашића, да је крив за нарушавање пристојности и да је то срамота за некога ко жели да се бави јавним послом и ко би желео да говори о пристојној Србији.

„За ово данас сте ви криви, ви сте рекли – Вучић о пристојности, Маја о поштењу, Марјан о култури и Вучић о пристојности ко војник о скраћењу и неко о поштењу. То су ваше речи, то је срамота за некога ко жели да се бави јавним послом и ко би желео да говори о пристојној Србији”, рекао је Вучић.

Шутановац је рекао да је премијера неко обмануо и да није написао „ко о чему Маја о поштењу”, наводећи да се његов „твит” односио на оно што се данас догађа у парламенту.

„Не о поштењу на које сте ви помислили, написао сам – Маја о поштењу, Марјан о култури… , односило се на поштење о којем грађани Новог Сада знају, о томе да је Маја Гојковић променила сва седишта у овој сали и све странке”, рекао је Шутановац.

Вучић је рекао да је Шутановац тиме показао шта значи не политичка, већ људска непристојност.

Пошто је Шутановац рекао и да је Војска Србије од када ју је преузео Гашић ушла у спиралу пропадања, да су заустављени пројекти, да нема резултата, да су смањене дневнице и плате, као и да не може да прихвати самоубиство пилота Аце Петровића због смањених плата, Вучић је рекао да је управо некадашњи министар одбране отпустио 10.078 људи.

„Колико њих се убило због вас? Срам вас било. Рекли сте да се неко убио јер му је смањена плата за 10 одсто. 10.078 је остало без посла, све сте ви те људе оставили без хлеба и овде нам држите предавање што смо морали да дајемо најтежу могућу инекцију да би земља преживела”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао и да наменска индустрија данас стоји боље, да постоји раст плата у војсци, да има нових 2.115 запосленх, да ће их бити чак и 3.000 више, а да би требало да буде позван и на отарање Капислане.

Како је раније новинарима рекла посланица СНС Марија Обрадовић, недопостиво је да се председница парламента вређа на такав начин и то у дану када се расправља о одговорности министра Гашића због јавно изговорне речи и увреде на рачун новинарке.

Обрадовић, иза које су стајале све посланице СНС, рекла је и да ће посланици те странке гласати за разрешење Гашића.

Она је затражила најоштрију осуду јавности, наводећи да Гојковић није заслужила такав однос.

„Шутановац је гурнуо прст у око данашњој расправи и на најнижи начин се изјацнио о Гојковић”, рекла је Обрадовић.

Шеф посланика СНС Зоран Бабић је у скупштинској сали указао на спорни твит Шутановца, наводећи да је скандалозно то што је Скупштину упоредио са ријалити програмима.(Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh