Gradovi

Gašić zahvalio Kirbiju na podršci razvoju vojne saradnje

BEOGRAD – Ministar odbrane Bratislav Gašić primio je danas odlazećeg ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Majkla Kirbija u oproštajnu posetu i zahvalio mu na podršci koju je pružao razvoju vojne saradnje dve zemlje, tokom svog mandata.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, bilateralna vojna saradnja Srbije i SAD i dalje je na izuzetno visokom nivou, uprkos budžetskim restrikcijama, a vojno-vojna saradnja predstavlja najrazvijeniji deo odnosa dve zemlje.

Posebno su naglašeni rezultati koji se postižu u okviru reforme sistema odbrane, projekta razvoja baze „Jug“, opremanja i modernizacije Vojske Srbije, kao i zajedničke obuke.

Takođe, istaknuta je i važnost školovanja i usavršavanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u saradnji sa SAD.

Sagovornici su konstatovali da niz predstojećih aktivnosti i projekata govori u prilog razvijenosti saradnje u oblasti odbrane, poput projekata u vezi sa učešćem pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama i u oblasti vojnomedicinske saradnje.

Gašić i Kirbi saglasili su se da je Srbija postigla zapažene rezultate u procesu evropskih integracija, kao i da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokazali visok nivo spremnosti za realizaciju dela obaveza u tom procesu.

Ministar Gašić je zahvalio ambasadoru Kirbiju na doprinosu razvoja odnosa Srbije i SAD, posebno istakavši lični angažman ambasadora u sanaciji poplavljenih područja 2014. godine.

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poželeo je ambasadoru Kirbiju mnogo uspeha u narednom periodu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh