Gradovi

Gasprom u 2015. povećao isporuke gasa Srbiji za 23 odsto

MOSKVA – Ruski energetski gigant „Gasprom“ je tokom 2015. Srbiji isporučio 1,7 milijardi kubnih metara gasa, što je 23,6 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, pokazali su danas preliminarni podaci.

Ti podaci su saopšteni posle sastanka izvršnog direktora „Gasproma“ Alekseja Milera i ambasadora Srbije u Rusiji Slavenka Terzića, prenela je ruska agencija Tas s.

Na sastanku Milera i Terzića je posebna pažnja posvećena podzemnom skladištu gasa Banatski dvor i njegovoj ulozi u obezbeđenju pouzdanosti snabdevanja ruskim gasom korisnika u Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini, saopštio je „Gasprom“.

Ta kompanija je istakla i da je obezbeđena 100-odstotna popunjenost tog skladišta kapaciteta od ukupno 450 miliona kubnih metara gasa za sezonu jesen-zima 2015/2016.

Učesnici sastanka su razgovarali i o mogućnostima za proširenje skladišta gasa Banatski dvor, u skladu sa memorandumom o snabdevanju koji su 2015. potpisali predstavnici „Gasproma“ i „Srbijagasa“, navodi se u saopštenju ruskog giganta.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh