Politika

Gde se ponavljaju izbori

izbori, parlamentarni izbori, srbija 2016, srbija, zastavaFoto: MONDO/Stefan Stojanović

Na teritoriji grada Vranja izbori će biti ponovljeni na dva biračka mesta, a policija je podnela krivične prijave protiv dve osobe koje se terete za narušavanje izbornog procesa i za davanje i primanje mita tokom glasanja.

Za osumnjičenu D.N. iz Vranja određen je pritvor do 30 dana, dok se protiv druge osobe vodi redovan postupak.

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 24 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Vranju i na biračkom mestu broj 99 u selu Tesovište, saopštila je Gradska izborna komisija u Vranju.

Na dva biračka mesta u Valjevu glasanje će biti ponovljeno zbog nepravilnosti, rečeno je novinarima u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK).


Na tim biračkim mestima u spiskovima je veliki broj birača, tako da rezultat glasanja može promeniti trenutni odnos mandata u budućem gradskoj skupštini.

Jedno biračko mesto je u gradskom naselju Peti puk, a drugo u Gradcu i moguće je da ponovljeni izbori budu organizovani u nedelju, 1. maja.

Po trenutnim rezultatima, u Gradskoj skupštini od 51 odborničkog mesta, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 26, a Socijalistička partija Srbije (SPS) 18 mandata.

Demokratska stranka (DS) dobila je četiri mandata a Pokret Dosta je bilo tri, dok pet izbornih lista nije prešlo cenzus.

Predsednik Gradske izborne komisije u Kraljevu Ivan Petrović izjavio je danas da će na biračkom mestu u Žiči u subotu, 30. aprila biti ponovljeni lokalni izbori.

„Na biračkom mestu u Žiči koje broji 1.331 glasača, izbori će biti ponovljeni u narednu subotu, jer je prekšen izborni proces kada je u glasačku kutiju ubačen listić osobe koja nije bila upisana u birački spisak“, rekao je Petrović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh