Gradovi

Gecaj: Dijalog Beograda i Prištine će biti nastavljen

PRIŠTINA – Priština će nastaviti dijalog sa Beogradom, ali zasad nije poznato kada i na kom nivou, izjavio je zamenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj za Radio Slobodnu Evropu na albanskom jeziku, a prenosi Zeri.

RSE konstatuje da Gecaj, međutim, nije ni demantovao ni potvrdio da li će premijer Isa Mustafa prisustvovati prvom sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

„Nije potvrđeno da li će se krajem meseca biti sastanka. Ali, diajlog će biti nastavljen. Kada će biti sastanak videćemo i on može biti na različitim nivoima. Dakle, nije sigurno da će sastanka premijera biti krajem ovog meseca. Zasad nije potvrđen sastanak na najvišem nivou“, rekao je Gecaj.

Time se, kako se navodi, ipak odbacuju spekualcije pojedinih kosovskih medija da Mustafa navodno neće učestvovati na narednom sastanku u Briselu sve dok Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

Gecaj, naime, kaže da su odnosi Prištine sa Briselom izgrađeni na osnovama poverenja a ne uslovljavanja.

„Pitanje liberalizacije viznog režima je vrlo značajno i premijer Kosova mu daje veliki značaj, ali i čitava vlada. Verujemo da je izuzetno značajno da se građanima Kosova da ista mogućnost kao i svim drugim evropskim građanima. Ipak, mi nećemo razvijati odnose uslovljavanja sa Evropskom unijom, već partnerske odnose“, naglasio je Gecaj.

Foto Tanjug, S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh