• Gradovi

  Generalna skupština UN usvojila dvogodišnji budžet

  NJUJORK – Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je večeras okvirni budžet od 5,4 milijardi dolara za naredne dve godine.

  To je neznatno manje od budžeta za 2014/2015. godinu, dok je najveći donator, SAD, insistirao na većoj efikasnosti i smanjenju troškova, prenose agencije.

  Usvojeni budžet ne uključuje mirovne operacije koje imaju poseban budžet od 8,27 milijardi dolara do 30. juna 2016. godine.

  Nisu, takođe, uključeni troškovi nekoliko velikih agencija UN, koje se finansiraju iz dobrovoljnih doprinosa država članica.

  Generalni sekretar UN Ban Kimun rekao je učesnicima Skupštine da budžet koji su usvojili odražava složenu globalnu finansijsku realnost s kojom se suočavamo već mnogo godina.

  Sjedinjene Države, koje su najveći donator UN i uplaćuju za budžet maksimalnih 22 posto, saopštile su da finansijski rezovi i poboljšanje efikasnosti u radu predstavljaju „veliki korak napred“ u reformisanoj budžetskoj praksi.

  Osim SAD, najveći donatori u naredne dve godine biće Japan sa 9,68 odsto, Kina 7,92 , Nemačka 6,38 odsto, prenosi Rojters.

  Foto/Video TANJUG, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com