Novosti online

Генералу Ђукићу одређен истражни притвор

СПЛИТ – Сплитски Жупанијски суд је пензионисаном генералу бивше ЈНА Бориславу Ђукићу одредио истражни притвор, у којем се налази од синоћ након што га је Црна Гора изручила Хрватској.

Хрватска је за Ђукићем расписала потерницу због оптужби за рушење бране на Перучи почетком 1993. године, што хрватско тужилаштво оцењује као ратни злочин против цивилног становништва.

Портпарол сплитског суда, судија Дамир Ромац потврдио је за агенцију Хина да је Ђукић синоћ приведен у просторије сплитског затвора, а истражни судија га је данас саслушао.

„Изручен је по налогу судије Жупанијског суда у Сплиту, односно по потерници која је против њега расписана. Против њега је одређен истражни притвор, а даља процедура је таква да ће му бити уручена оптужница, која му до сада никада није била уручена, јер је био у бегу”, рекао је Ромац.

„Претпостављамо да ће се на одлуку истражног притвора жалити и да ће ванрасправно веће донети одлуку о даљем трајању истражног притвора, а након тога се очекује почетак поступка”, додао је портпарол суда.

Ђукић је добио и браниоца по службеној дужности, адвоката Ненада Човића, али још треба да се види да ли се он слаже са таквим избором.

Генерал Ђукић је у јулу прошле године ухапшен у Црној Гори на основу хрватске потернице.(Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh