• Novosti online

  Глад и болест због суше у Пакистану

  ЛОНДОН – Једна од најгорих суша у историји Пакистана изазвала је „алармантно” висок ниво неухрањености и болести у најтеже погођеним подручјима у којима су људи присиљени да пију слану или загађену воду, саопштио је данас Црвени крст.

  Жене, посебно оне које су трудне или доје и деца су посебно осетљива на дијареју, повраћање и грозницу изазване недостатком пијаће воде у највише погођеним подручјима на југу провинције Синд и Балочистан.

  Међународна федерација Црвеног крста и Црвеног полумесеца (ИФРЦ) саопштила је да је та организација појачала подршку волонтерима и особљу Пакистанског Црвеног полумесеца са 315.000 швајцарских франака хитних средстава.

  Црвени крст ће се трудити да стигне до 15.000 угрожених особа којима прете болести и суша, јавља Ројтерс преноси Танјуг.

  „Ово ће омогућити Црвеном полумесецу да побољша приступ сигурној води за пиће преко соларних бушотина, складишта и побољшања третмана воде и других услуга, навео је у саопштењу шеф државне канцеларије ИФРЦ Томас Гуртнер.

  Процењује се да је пет милиона људи погођено сушом, коју су изазвале неуобичајено високе температуре и испод просечни монсуни узроковани феноменом Ел Нињо, саопштио је Црвени крст.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com