• Novosti online

  Glavna tužiteljka BiH razgovarala sa majkom ubijenog Davida Dragičevića

  Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, sastala se danas u Sarajevu sa glavnom tužiteljkom BiH Gordanom Tadić, kao i njenom zamenicom Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom vodi istragu o smrti mladića.

  Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sprovodi u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u martu 2018. godine, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

  Dodaje se da je Suzana Radanović upoznata sa aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine posle preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i Posebnog odeljenja Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u aprilu ove godine.

  „S obzirom na to da je Sud Bosne i Hercegovine krajem jula doneo rešenje kojim su odbili dati saglasnost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepreduzimanju krivičnog gonjenja Suzane Radanović, Radanovićeva će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u svojstvu svedoka oštećene u navedenom predmetu“, saopšteno je iz Tužilaštva.

  U ovom predmetu, dodaje se, Tužilaštvo BiH aktivno preduzima radnje dokazivanja u više segmenata u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud BiH doneo odluku, utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na efikasnu istragu.

  „Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, preduzima se više istražnih radnji i rezultati preduzetih aktivnosti će biti vidljivi u javnosti u narednom periodu“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  Dvadesetjednogodišnji David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronadjeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

  Od kraja marta 2018. godine roditelji mladića Davor Dragičević i Suzana Radanović i grupa „Pravda za Davida“ na banjalučkom Trgu Krajine organizovali su protestna okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu mladića.

  Roditelji su ekshumirali Davidovo telo u martu 2019. i prebacili ga u Austriju, nezadovoljni istragom, pritiscima, te hapšenjima gradjana koji su ih podržavali.

  Oni od samog početka tvrde da su u otmicu i ubistvo njihovog sina umešani pojedini pripdanici MUP RS.

  U Sarajevu će se sutra održati protestni skup „Pravda za Davida i Dženana“.

  Porodice ubijenih mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke i Dženana Memića iz Sarajeva godinama se zajednički bore kako bi institucije privele pravdi odgovorne za smrt njihovih sinova.

  foto:prt.scr youtube

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com