Gradovi

Glumac Entoni Lapalja biće gost 44. Festa

BEOGRAD – Australijski glumac Entoni Lapalja, poznat po ulogama „opasnih momaka“, biće gost 44. Festa, koji se održava od 26. februara do 6. marta, najavili su danas organizatori.

Ovo će biti njegova druga poseta Srbiji, nakon što je pre dve godine u Beogradu i na Mokroj gori snimao film „Newcomer“.

Lapalja je najpoznatiji po ulozi FBI agenta Džeka Malouna u hit seriji „Bez traga“ koja je prikazivana od 2002. do 2009.

Za ovu ulogu je osvojio Zlatni globus, a bio je nominovan i za Emi nagradu.

Emi je osvojio za najbolju epizodnu ulogu u seriji „Frejžer“ gde je u nekoliko sezona glumio Sajmona Muna, Dafninog brata.

Interesantno je da mu je ponuđena glavna uloga u seriji „Sopranovi“, koju je odbio zbog drugih obaveza, ali je kasnije izjavio da se ne kaje zbog svoje odluke jer je Gandolfini bio pravi izbor.

Između ostalog, razlog za odbijanje bila je i glavna uloga u brodvejskoj produkciji drame „Pogled sa mosta“ Artura Milera, a žrtva se makar delimično isplatila pošto je za svoju ulogu dobio je prestižnu Toni nagradu.

U svojoj karijeri jednako često je glumio junake sa obe strane zakona. Na početku karijere agent mu je savetovao da se otarasi australijskog akcenta i italijanskog prezimena kako bi se lakše probio.

Akcenat je promenio, ali je prezime zadržao, zbog čega je kasnije izjavio da žali, jer ga je to na neki način osudilo na uloge mafijaša, poput onih u filmovima „Betsino venčanje“, „Klijent“ i „Biti najbolji“.

U nekom momentu dosadili su mu, kako je rekao, „likovi čije se ime završava samoglasnikom i koji uvek nose pištolj“, pa je prestao da prihvata takve uloge, ali je ipak glumio policajce i detektive u filmovima.

Foto organizator

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh