Gradovi

Glumac: Ne plaši nas dolazak Lidla, to je za nas šansa

Glumac:Velike investicije „Mojih brendova“ u Bambi i Mlekaru Subotica

KOPAONIK – Direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije „Moji brendovi“ Svetlana Glumac, poručila je sinoć da tu kompaniju ne brine dolazak nemačkog Lidla u Srbiju, jer to nije konkurencija već način da „Moji brendovi“ još bolje pozicioniraju svoje proizvode.

Ona je u startu odbacila mogućnost da će, sa stanovišta konkurentnosti, dolazak Lidla u Srbiju biti izazov za „Moje brendove“, kao što je Ljerka Puljić iz hrvatskog Agrokora rekla da je izazov za njihovu kompaniju.

„Puljić je to rekla iz perspektive njihovog ritejla, koji se tamo zove Konzum, a kod nas je to Idea. Verujem da se i kod nas u Srbiji neki plaše, jer je to prava konkurencija. Međutim, za „Moje brendove“ nije nikakva konkurencija, već način da što bolje plasiramo naše proizvode i da se ritejl na srpskom tržištu bori da svojim dobavljačima pruži bolje uslove“, objasnila je Glumac.

Ona je uverena da će ta kompanija dolaskom samo profitirati, a nikako izgubiti.

„Pričate sa predstavnikom kompanije koja u vlasništvu ima četiri vodeća brenda u Srbiji – Imlek, Bambi, Knjaz Miloš i Mlekaru Subotica. Samim tim smo i lider u regionu i mi se ne plašimo konkurencije. Gledamo na konkurentnost kao na nešto vrlo podsticajno“, rekla je Glumac.

Prema njenim rečima, „Moji brendovi“ ulažu u dobar menadžment, inovacije i nove tehnologije, što ih samo čini boljim.

Govoreći o investicijama te kompanije, ona je istakla dve velike investicije krajem prošle godine, od kada su „Moji brendovi“ to i postali, odnosno otkad je „Denjub fuds grupa“ prodata investicionom fondu „Mid Europa Partners“.

„Imali smo veliku investiciju od 10 miliona evra u Bambi, u novi proizvodni pogon „plazme“ i to je jedina takva fabrika u jugoistočnoj Evropi. A kada je reč o mlekarskoj industriji, uložli smo u „Mlekaru Subotica“ u proizvodnju sira. Naši tvrdi sirevi se dobro izvoze u Rusiju, pa smo ulozili u novu proizvodnu liniju za sir“, rekla je Glumac.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh