Regioni

GNUSNO UBISTVO U MOSTARU: Starica (79) pronađena preklana u stanu!

Grubešićeva je pronađena mrtva u ponedeljak uveče, a prema prvim rezultatima istrage ubica je staricu zadavio, a zatim oštrim predmetom, najverovatnije nožem, ubo u grkljan.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je ne može da otkriva detalje ovog slučaja jer je istraga u toku. Izvor blizak istrazi rekao je da se pretpostavlja da je staricu usmrtio narkoman.

Tokom uviđaja je utvrđeno da se starica borila s napadačem ili više njih jer su u stanu pronađeni tragovi borbe. Ona je ležala mrtva na krevetu, sa vidljivim su tragovima davljenja, a imala je i ubodnu ranu na vratu, rekao je izvor „Glasa Srpske“. Prema njegovim rečima još uvek nije poznato da li je nastradala otvorila vrata ubici, ili je on na prevaru ušao u njen stan.

„Kada su Stojanku našli mrtvu stan je bio otključan, i nisu nađeni tragovi provale. S obzirom na to da prema pričama njenih poznanika ona nije bila žena koja bi otvarala vrata nepoznatim osobama, pretpostavljamo da je ubio neko koga je znala ili je neko možda pratio i ušao za njom u stan kada je otvarala vrata“, rekao je ovaj izvor.

Komšije i poznanici ubijene starice kažu da nisu čuli buku u vreme zločina.

„Niko ništa nije vidio, ona je u tom stanu živela s ćerkom. Sin joj živi u Bakijinoj Luci. Ćerka radi u pošti i tog dana zvala s posla. Kako joj se majka nije javljala, ona je zvala komšije i pitala za nju. Nakon toga su je našli u stanu, nažalost, mrtvu“, kazala je jedna stanarka Vukovarske ulice u Mostaru ne želeći da se predstavi.

Prema dosadašnjoj istrazi koristoljublje se za sada isključuje kao motiv ubistva starice. Starica nije imala puno novca i penziju nije držala kod sebe.

„Ona je penziju primala preko banke i uglavnom je držala na računu. Podizala je samo onoliko koliko joj treba u određenom trenutku. Ne znamo da bi je neko ubio zbog novca. Ipak svi mogući motivi se još provjeravaju“,- kazao je izvor blizak istrazi.

(Glas Srpske)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh