• Novosti online

  Godfri: SAD će iz trenutne situacije izaći kao bolje društvo

  Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri rekao je da je situacija u SAD „napeta“, ali da je uveren da će njegova zemlja iz toga izaći „kao bolje i pravednije društvo“.

  „Borba za jednakost i pravdu je sastavni deo američkog bića. Svi mi radimo na tome da ostvarimo san doktora (Martina Lutera) Kinga. Nikada nećemo biti savršeno društvo ali ne smemo prestati da to pokušavamo bez obzira na sve“, rekao je Godfri za list Danas od subote.

  Povodom protesta zbog policijskog ubistva Džordža Flojda u Minesoti, on je rekao da je Flojdova smrt velika tragedija. „Znate, mi smo narod koji se rukovodi vladavinom prava, ali nam je takodje jasno da nekada nismo dorasli svojim idealima. Ipak sam uveren da će pravosudje Sjedinjenih Država privesti pravdi one koji su odgovorni za tragičnu smrt gospodina Flojda. Niko nije iznad zakona“, rekao je američki ambasador.

  Godfri je o protestima rekao da „mnogi američki gradjani na mirnim okupljanjima traže više jednakosti i pravde“, kao i da su sloboda govora, izražavanja i mirnog okupljanja utemeljeni u američkom Ustavu.

  „Iskreno preispitivanje grešaka i propusta koje smo napravili kao nacija nije lako, ali ne možemo i ne treba da pokušavamo da krijemo ove probleme od ostatka sveta niti da se pretvaramo da ih nema. Mi smo otvoreno društvo“; izjavio je on.

  Prema njegovim rečima, demokratija ume da bude bučna i konfuzna, ali da su „rasprava i uljudno neslaganje“ u centru svih demokratija i da se SAD kreću ka društvu o kakvom je šezdesetih godina govorio Martin Luter King.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com