Gradovi

Gojković: Članstvo u EU osnova saradnje Bugarske i Srbije

SOFIJA – Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je danas u Sofiji da je, pored dobrosusedskih odnosa između Bugarske i Srbije, zajedničko članstvo u EU osnova za dalju saradnju.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, Gojković, koja je započela danas dvodnevnu zvaničnu posetu Bugarskoj susretom sa predsednicom Narodne skupštine Republike Bugarske Ceckom Cacevom, ocenila je da su odnosi između dve zemlje dobri, da ima prostora za dodatno unapređenje i u tom kontekstu naglasile značaj kontinuiranog dijaloga.

Gojković je zahvalila na podršci evrointegracijama Srbije, podsećajući da je upravo članstvo u EU prioritet naše zemlje i navela da je cilj Srbije da u naredne četiri godine usaglasi zakonodavstvo sa evropskim, sprovede ekonomske i političke reforme kako bi bila spremna za ulazak u EU.

Caceva je navela da Bugarska i Srbija imaju zajedničke stavove o mnogim pitanjima, što je osnov za razvoj saradnje i naglasila da Bugarska podržava nastojanje Srbije da postane članica Evropske unije.

Ukazala je da, pored dobrosusedskih odnosa između dve zemlje, zajedničko članstvo u EU biće osnova za dalju saradnju i u toj organizaciji.

Sagovornice su istakle da međuparlamentarna saradnja predstavlja značajnu komponentu u odnosima dve države i podržale njihovo unapređenje, posebno na nivou radnih tela i grupa prijateljstava.

Na sastanku se razgovaralo i o pitanju migrantske i izbegličke krize, potrebi razvoja saobraćajne infrastrukture i saradnje u energetici, kao i o položaju nacionalnih manjina.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh