Gradovi

Gojković na zasedanju Interparlamentarne skupštine ZND

SANKT PETERBURG – Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, u svojstvu predsednika Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, učestvuje na plenarnoj sednici Interparlamentarne skupštine ZND u Sankt Peterburgu.

Srbija je trenutno predsedavajuća Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje.

Gojković je u obraćanju parlamentarcima rekla da parlamentarna saradnja, razvoj bilateralnih kontakata između nacionalnih parlamenata i tešnja interakcija između regionalnih i međunarodnih parlamentarnih skupština ima veliki značaj i omogućava efikasnije sprovođenje zajedničkih ciljeva -uspostavljanja stabilnosti i sigurnosti, jačanja demokratije i ekonomskog razvoja.

Gojković je ukazala da parlamentarna komponenta odnosa predstavlja važan aspekt u rešavanju brojnih aktuelnih izazova savremenog doba, poput ekonomske krize i nestabilnosti, migracija, terorizma, što zahteva dijalog u cilju očuvanja zajedničkih vrednosti, navodi se u saopštenju iz srpskog parlamenta.

Gojković je podsetila da je tokom šestomesečnog predsedavanjaSrbije Crnomorskom ekonomskom saradnjom napravljen dodatni korak u daljem jačanju saradnje sa Interparlamentarnom skupštinom Zajednice nezavisnih država potpisivanjem Sporazuma o saradnji.

Narodna skupština Srbije 1. decembra završava predsedavanje Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje plenarnim zasedanjem u Beogradu, podseća se u saopštenju.

Foto Tanjug/ T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh