• Novosti online

  Гојковић: Предлог за распуштање касније у току дана

  Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да данас након гласања парламент завршава рад и да се може очекивати да касније у току дана премијер Србије Александар Вучић упути предлог за распуштање парламента.

  „Када ће Скупштина бити распуштена, зависи од тога када ће премијер упутити своје образложење, гласање ће доста дуго трајати, неколико сати, заказаћу га за 13 сати, тако да то може да се очекује касније поподне да тај предлог и буде упућен”, рекла је Гојковић за РТС.

  Објашњавајући процедуру, Гојковић је рекла да председник Србије има 72 сата да одлучи када ће расписати изборе, када ће то и саопштити јавности, а претпоставља да ће се то десити током викенда.

  „Ја сам убеђена да је ово последња седница овог сазива парламента Републике Србије, онда можемо да очекујемо да ће ускоро бити расписани и избори”, рекла је Гојковић.

  Говорећи о одлуци о изборима на свим нивоима у једном дану, председница Скупштине Србије навела је да је председник Покрајинског парламента Иштван Пастор замолио да дође на разговор у петак, како би се и пре последњег заседања парламента Војводине договорили када ће расписивати изборе.

  „Убеђена сам да ћемо се нас двоје сагласити да је и економично и ефикасно да то буде 24. април, како је то најављено. Убеђена сам и да ће председник Николић послушати сугестију премијера Вучића”, каже Гојковић.

  Истиче да ће сачекати одлуку председника Николића за који датум ће расписати парламентарне изборе, након чега ће исто то учинити за локалне.

  „Пастор ми је рекао да ће расписати покрајинске изборе 22. марта, нас двоје треба да разговарамо у петак о свему, да ускладимо изборне радње, да се дефинитивно договоримо да и он распише исти датум када и Томислав Николић и ја, јер ја ћу апсолутно пратити одлуку председника Николића, који ће то бити датум”, нагласила је Гојковић.

  По расписивању избора, Скупштина ће бити у техничком мандату, а седница парламента може се одржати једино у ванредним, ратним ситуацијама.

  Подсетила је да ће се данас гласати о закону о деполитизацији, бирање судија и чланова Републичке изборне комисије. (Танјуг)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com